Βιογραφικό

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%85

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Συμεών Κεδίκογλου κατάγεται από την Εύβοια και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κι απέκτησε την ειδικότητα της δερματολογίας – αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» στην Αθήνα καθώς και στο Νοσοκομείο «Saint George’s Hospital» στο Λονδίνο. Εργάζεται ως ιατρός του ΕΣΥ στην πανεπιστημιακή κλινική του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» έως το 2009 κι από τις εκλογές του 2015 έως σήμερα.

Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Ν. Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Οκτώβριο του 2009 και επανεκλέγεται στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου του 2012.

Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επίσης ψηφίστηκε αντιπρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και υπήρξε εισηγητής στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Γραμματέας του τομέα υγείας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με το Κίν.Αλ. και κατέλαβε την πρώτη θέση σε αριθμό ψήφων.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τομές με το παρελθόν» που εκδόθηκε το 2014 από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

Mail - symeon.ked@gmail.com

Facebook - https://www.facebook.com/SymeonKedikoglouPage/

Twitter - https://twitter.com/symeonked

YouTube - https://www.youtube.com/user/Symeonkedikoglou

Page - http://skedikoglou.gr/

Ακολουθήστε με στα Social Media