Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας

Τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκα στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας μετά από κάλεσμα του με το σωματείο της ΛΑΡΚΟ, μπροστά στα δραματικά για την επιχείρηση γεγονότα. Προσήλθαν σωματεία κι από άλλους χώρους, όπως τα Ναυπηγεία, το Eviop Tempo, COSMOTE κλπ. Ειπώθηκαν πολλά που δεν είναι ο κατάλληλος χώρος να αναφέρω. Θα πω όμως δυο συμπεράσματα που κατ´ εμέ προέκυψαν
1. Πέρα από επιμέρους διαφορετικά ζητήματα ανάλογα τη φύση της εργασίας, τα προβλήματα αμοιβών, συνθηκών εργασίας (που πήγαν πολύ πίσω τα δυο τελευταία χρόνια), η ανεργία και η ακρίβεια είναι κοινά για τους εργαζόμενους και απαιτούν άμεσα να λυθούν πριν γίνουν εκρηκτικά για την κοινωνική συνοχή.
2. Η εμπιστοσύνη και το κάλεσμά τους να παλέψουμε μαζί για λύσεις, έστω κ τώρα που δεν έχω θεσμικό ρόλο, είναι πολύ τιμητικό για μένα καθώς προέρχεται από πορεία ζωής που ξέρουν αυτοί με το αλάθητο κριτήριο τους. Θα επιδιώξω να εκτείνω αυτές τις επαφές και με άλλους κλάδους. Ταυτόχρονα με γεμίζει ευθύνες να αγωνίζομαι δίπλα τους, με ειλικρίνεια, χωρίς κραυγές αλλά με επιχειρήματα όπως τόσα χρόνια!
22-03-2022
Ακολουθήστε με στα Social Media