Παραβρέθηκα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας με θέμα τον προϋπολογισμό.

Παραβρέθηκα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας με θέμα τον προϋπολογισμό. Θέλησα να ενημερωθώ αλλά και να δηλώσω συμβολικά και ουσιαστικά την στήριξη μου στον πολύπαθο δήμο. Στη σύντομη παρέμβαση μου ανέφερα ότι:
- στις σημερινές ρευστές συνθήκες με το ενεργειακό να τινάζει κάθε πρόβλεψη για το ύψος των λειτουργικών εξόδων και έργων αλλά και τα έσοδα από την ανέχεια των συμπολιτών μας να υπολείπονται, θα απαιτηθεί νομοθετική παρέμβαση για τη στοιχειώδη τήρηση του προϋπολογισμού.
- Για την επιτροπή Μπένου και την επικείμενη σύναξη θύμισα το μη θεσμικό του ρόλο, πράγμα που απαιτεί μεγαλύτερη διαφάνεια και ενημέρωση των δήμων και των τοπικών κοινωνιών ώστε οι ενέργειες να είναι προς όφελος δικό τους και όχι ποικιλώνυμων συμφερόντων.
- Τέλος, με αφορμή τις καταγγελίες συμβούλων και μάλιστα διαφορετικών παρατάξεων και την παραδοχή έλλειψης κατάλληλων φίλτρων στη μονάδα του Μαντουδίου, αναμένουμε τις ενέργειες της Περιφέρειας για τον καταλογισμό ευθυνών/ προστίμων στην εταιρία από δω και στο εξής. Πέρα όμως απ αυτό, διαχρονικά μεγάλες εταιρίες έχουν εκμεταλλευτεί την ανεργία του νομού και την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειές. Κάνουν έτσι επενδύσεις με περιβαλλοντικές εκπτώσεις ακόμη και σε βάρος της υγείας των κατοίκων. Αυτό πλέον δε μπορεί να γίνει ανεκτό. Χρειάζονται να λειτουργήσουν οι δικλείδες ασφαλείας του νόμου. Απαιτούνται αυστηροί θεσμικοί έλεγχοι. Οι άνθρωποι και το περιβάλλον είναι ο πλούτος αυτού του τόπου!
09-03-2022
Ακολουθήστε με στα Social Media